Historien bag Fonden House of Innovation

1924
Bygningen, Jernbanegade 27, som i dag huser House of Innovation, blev oprindelig bygget til Nationalbankens filial for Syd- og Sønderjylland. Den er tegnet af Koldings mest kendte arkitekt Ernst Pedersen og fik 1. præmie i en arkitektkonkurrence i 1921. Bygningen stod færdig i 1924.

 

1970
Kolding Kommune køber bygningen i forbindelse med Kommunalreformen i 1970 og anvender den til kommunens skatteforvaltning.

 

2006
Bygningen sælges til et privat aktieselskab, JBG 27 A/S, med en klausul om at udleje huset til iværksætterfremmende formål. Fonden House of Innovation stiftes og der indgås en lejeaftale med JBG 27 A/S. Lau Herborg ansættes som leder af House of Innovation.

 

2011
Fonden House of Innovation køber JBG 27 A/S, som nu bliver et datterselskab under fonden.

 

2014
Alle de øvrige iværksætterfremmende aktiviteter i Kolding, som hidtil har ligget i regi af Business Kolding, overgår til Fonden House of Innovation.

 

Fonden House of Innovation er en del af Fonden Business Kolding med samme bestyrelse og samme direktør. Fonden Business Kolding er en paraplyorganisation, der arbejder for at udvikle erhverv, handel og turisme i hele Kolding.

 

2017
Selve huset House of Innovation i Jernbanegade 27 får nye ejere. Nicolai Ærøbo Ebbesen og Esben Padkjær Pedersen købte huset den 15. september 2017. Det betyder, at der fortsat vil være mulighed for at leje kontorer og mødelokaler i de innovative faciliteter.

 

Men House of Innovation ændrer nu profil og bliver i stedet for at være en udviklingspark for iværksættere nu til et kontorhotel for iværksættere og virksomheder.

Den Gratis rådgivning og de øvrige iværksætterfremmende aktiviteter overgår igen til Business Kolding, der i 2016 flyttede til nyt domicil i Pakhuset, Sdr. Havnegade 7, Kolding.

Fonden House of Innovation eksisterer fortsat som en del af Fonden Business Kolding med det formål at skabe gunstige vilkår for iværksættere, og således at eventuelt overskud kommer iværksættere til gode.